Sapiens

davBu kitabı o kadar çok tavsiye eden oldu ki okumazsam ayıp ederdim! Her seferinde “neee okumadın mı?” diye sorduklarında artık ezilip mahcup olmaya başlamıştım. Valla okuyacağım, Defne diş çıkarıyor, bu ara işler.. falan diye kem küm eder hale gelmiştim ki aldım okudum ve hiiiiiç sevmedim. Kimseye de tavsiye etmem. Ama işin kötü tarafı bu kitabın devamı olan Deus’ u da sipariş etmiş oldum!!! Pişman mıyım?

Değerlendirebilmek, eleştirebilmek ve fikir beyan etmek için kesinlikle okumalıyız. Okumalara doyamamış ve doyamayacak bir insan olarak tek üzüntüm böyle dar vakitlerde sıra bekleyen onca güzel kitabım varken bunu araya sıkıştırmam oldu. Yoksa okumaktan kimseye zarar gelmez.

Nesini sevmedin derseniz. Dili, anlatımı, konusu beni sarmadı. Zaten inancım gereği evrim teorisine inanmayan bir insan olarak bazı yerleri gerçekten çok komik geldi. İnanmadığım şeyleri bilimsel veriler şeklinde okumak takdir edersiniz ki beni sıktı. Ama şunu bir kez daha anladım ki okumak, okudukça bilimin ışığında yol almak gerçekten çok keyifli…

Not 1: Kitabı okuyup beğenen varsa lütfen söylesin, yorum yapsın olur mu?

Not 2: Kitabı akşam yürüyüşlerinde Defne’ yi uyutup Simit Sarayında verdiğim çay molalarında bitirdim. Akşamlarımın en keyifli saatleri. Bu yaz mekanım belli:)

Sapiens’ için 4 yanıt

  1. Sapiens i insan evrimine olan merakım sebebiyle beğenmiştim yalnız bir ‘kitap’ olarak beğenmediğimi belirtmeliyim. Daha çok okuyucuya belgesel izliyormuş hissi yaşatıyor. Şöyle çayımızla kahvemizle okuma keyfini vermiyor. Hızlıca bir yere yetişiyormuş gibi okumuştum. İnsanlar okuyorsa ben de okumalıyım merakımdan;) keyifli okumalar diliyorum.

    Beğen

    • Gerçekten okurken hissettiklerimi siz kelimelere dökmüşsünüz…Belgesel hissi, okuma keyfini yaşayamamak tam olarak yaşadığım bu, harikasınız! Daha çok yazın lütfen:)

      Beğen

      • Merhaba 🙂 9. Dönem SGK Denetmen Yardımcısı olarak kısmetse önümüzdeki ay işe başlayacağım. Yeni işime demeliyim öncesinde başka yerlerde çalıştım, çok küçük sayılmam:) “Acaba denetmenlerden sosyal medyada kimler var, ne yaparlar?” diye merakıma istinaden sizi buldum instagramdan ve çok mutlu oldum kendi adıma hem güzel paylaşımlarınız, meslek aşkınız hem de meslektaş olmamız sebebiyle… Siz güzel paylaşımlar yapın biz de güzel güzel okuyalım, bilinçlenelim:) İstanbul’da başlayacağım. Kimbilir belki tanışmak kısmet olur. Takipteyim. Esen kalın.

        Beğen

      • Çok mutlu oldum bu güzel habere… Eğtimlerde inşallah karşılaşırız. Yolunuz çok açık olsun…

        Beğen

Yorum bırakın