Zennup 1844

davGöreve İstanbul’ da başladığım ilk yaz 2009. Hava çok sıcak, kurum binası çok eski, klima bile yok. Belki de ondandır anılar hala sımsıcak:)

Tijen İnaltong’ u keşfetmem o günlere rastlıyor. Öğlen arasında mutfaktazen adlı blogunu hatim ediyorum:) Bir haftada bitiyor ama beni kesmediğinden hemen bütün kitaplarını sipariş ediyorum. Günde iki saat yolda, bir saat de evde -tabi çoluk çocuk yok, hayat avare akşamlar şahane- kitap okuyorum. Önüme yepyeni pencereler açılıyor. Nasıl keyif aldığımı anlatamam okurken. Mutfaktan Taşan Öyküleri seneler içinde kaç kere okudum bilmiyorum. Hele bazı bölümleri var durup durup hala okuyorum. Öncelikle benim gibi mutfak ve eski aşığı biriyseniz ve bu kitabı okumadıysanız  alın okuyun bu bir…

İkincisi yani Zennup 1844 ile alakası ne derseniz işte ben bu kitap sayesinde tanıdım. Ömür Akkor’ u. Bursa’da yaşadığını da öğrenince hep takip ettim kendisini. Yaptıkları, yazdığı kitaplar, arkeolojiye olan merakı… say say bitmeyecek kadar çok yönlü oluşu onu bir aşçıdan çok ötelere taşıyor bence.

İmza günü olduğunda koşa koşa gidip imzalattım, iki laf için nerelere gittim bir bilseniz:) Tavsiye ettiği her yerden de çok memnun ayrıldım.  Açtığı restoranı deneyimlemek için de ilk ayların geçmesini bekledim. Çünkü sosyal medya ile inanılmaz bir misafir potansiyeli olduğunu biliyordum. Başka şehirlerde oturan arkadaşlar “ya biz tatile giderken sırf onun için rezervasyon yaptırıp uğradık, sen hala gitmedin mi?” kabilinden sitemler etti… O derece bir durum!

Bende eşimin doğum günü vasıtası ile bir cuma akşamı için rezervasyon yaptırıp gittim. Şık şıkıdık hazırlandım. Emre’ yi babaanneye Defneyi teyzeye bıraktım. Başbaşa, sakin bir yemek, hayattan çalınmış iki saat hayali ile yüzümde gülücükler:) Mekanın yerini biliyordum. İkinci kat olması şaşırttı, ama dert mi? Tabi ki hayır. Mekan dekorasyonu çok güzel. İnanılmaz özenli. Yemekleri söylemeye bile gerek yok. Olması gerektiği gibi yani Ömür Akkor’ a yakışır şekilde iyi, çok iyi. Ama, ama, ama…

Masalar neredeyse birbirine bitişik. Yan masadaki beyefendi ile mecburen tanışıp sohbet ettik. Cuma olması nedeni ile çok yoğun. Eleman sayısı çok fakat yine de servise yetişmekte zorlanıyorlar. Bir de üstüne insanlar yemekler hakkında bir iki soru sorup garsonu tuttu mu…İster istemez aksaklıklar oluyor. Bunlar hiç dert değil de masaların bu kadar yakın olması bence kabul edilemez. Bunu  hangi saikle yaptıkları beni ilgilendirmez. Herkes fiyatların pahalı olmasından dem vuruyor. Memlekette genel bir pahalılık var hatta dünyada bile böyle. Kaldı ki sıradan bir yere gitmiyorsun. Bunun bilinci ile şehrin en “trendy” mekanındasın. Zaten “pahalı” söylemi gitmek isteyip gidemeyenlerin uydurması. Çünkü iğne atsan yere düşmez bir kalabalık vardı akşam servisinde. Benim gittiğim akşama “denk geldiğini” de düşünmüyorum. Giden herkes aynı şeyi söylüyor. Yanımdaki masa boşalınca anında başkası gelip oturdu falan filan…

Sözün özü başbaşa bir yemek için hiç uygun değil. Akşam yemeği için hele bir daha hiç gitmem. Çünkü bu kadar para veriyorsam sakin ve tadını çıkararak keyifle yemeğimi bitirmek isterim. Tabi bu tekrar gitmeyeceğim anlamına da gelmez. Mesela bir öğleden sonra ya da haftaiçi bir kahvaltı için fırsat kolluyorum:)

Not 1: Bursa küçük şehir. Bir kaç kez Ömür Akkor’ la karşılaşmıştım. Sıcak, mütevazı bir insan. Keşke en son karşılaşmamız bu ziyaretimden sonra olsaydı da bunları ona söyleyebilseydim. Zira ikinci dükkan için ağzından bir iki laf almayı başarmıştım. Çok iyi adam konuştururum, meslek hastalığı:)

Not 2: Tijen İnaltong’ un bloguna yazmıyor oluşu çok üzücü. Neyse ki instagramı aktif olarak kullanıyor:)

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s