Ruşeymli İrmik ve Sulu Köfte

IMG-20151001-WA0001

Aslında herkesin bildiği bir tarif. Ama ben biraz oynadım. Şöyle ki elimde var olan buğday ruşeymi ve ruşeymli irmiği artık Emre’ye yediremiyorum. Tek çare bunları yemeklerine katmak. Sulu köfte yaparken 200 gr kadar kıymaya incecik doğradınız soğan,bir orta boy yumurta,iki yemek kaşığı pirinç,istediğiniz baharatlar -ben sadece tuz ve biraz kimyon ekledim- ve 5-6 yemek kaşığı ruşeymli irmik katın. Ruşeymli irmiği kontrollü katmakta fayda var. Kontrolden kastım kıvamı bulmak. Ele yapışmayan bir harç olana kadar ekleyin. Takır takır olur diye de korkmayın çünkü irmik şişince puf puf oluyor köftede. Ve köfteyi undan daha iyi bağladığı da tartışılmaz. Zira yıllardır bu yemeği yaparım, dağılmayan sulu köftem çok azdır. Hatta sulu köfteye niyet edip,kıymalı pirinçli köfte diye yedirmişliğim de çoktur koca adama:)

Neyse irmiğin yanında ruşeymlerde bonus olur bebelere unutmayın. Varsa dolapta ruşeymli irmik mutlaka deneyin. Yoksa buğday ununa biraz irmik ekleyip de yapabilirsiniz. Ben ruşeymli irmiği tabi ki makarnalütfenden aldım,artık malumunuz.

Afiyet olsun!

Not: Sadece fotoğrafa odaklanın sağa sola bakmayın:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s