Bebe Bisküvisi

DSC_0677Taa ne zaman söz vermiştim ama ancak şimdi yazmak kısmet oldu diyip hemen tarife geçiyorum.

2 çay bardağı tam buğday unu

2 çay bardağı yulaf unu

4 yemek kaşığı tereyağ oda sıcaklığında (tartı kullanıyorsanız 25 gr)

4 yemek kaşığ yoğurt oda sıcaklığında (tabi ki evde mayaladığımız:))

Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.Ardından unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Şekil verme kısmında, eğer bisküvileri rondodan geçirip yemeklere katmayı planlıyorsanız merdane yardımıyla açıp kare şeklinde kesip 175 C ısınmış fırında altları pembeleşene kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin. Dişleri kaşınan minik canavarın elinde gevelemesini planlıyorsanız (ben öyle yapmıştım) istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla şekil verip pişirmenizi tavsiye ederim.Her iki haliyle iki hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.Afiyet olsun!

Not 1:Emrenin dişi kaşındığı ve sürekli bir şeyleri ısırmak istediği dönemde çantama hep bu bisküvilerden koydum.Yemeği bittikten sonra ben de bu sayede rahat rahat yemeğimi yedim.Hazır satılan bebe bisküvilerinin artık ne kadar zararlı olduğunu burada söylememe bile gerek yok sanırım!

Not 2:Yulaf yerine prinç unu da koyabilirsiniz ama ben yulafla daha iyi sonuç aldığım için tarifte belirtmedim.Fotoğrafa dikkatli bakarsanız ikisini de göreceksiniz:)

 

Bebe Bisküvisi’ için 2 yanıt

Yorum bırakın